suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaupunkiympäristön toimiala, Helsingin kaupunki

Ympäristöterveydenhuolto

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Ympäristöterveydenhuoltoon kuuluvat terveydensuojelulain, elintarvikelain, tupakkalain ja eläinlääkintähuoltolain mukaiset tehtävät.

Kaupunkiympäristön toimialan ympäristöpalveluissa ympäristöterveydenhuollon tehtävistä vastaavat elintarviketurvallisuus- ja ympäristöterveysyksiköt.

Elintarviketurvallisuusyksikkö vastaa elintarvikelain mukaisista valvonta-, neuvonta- ja asiantuntijatehtävistä. Tehtäviin kuuluu mm. uusien elintarvikehuoneistojen ja toimijanvaihdosten ilmoitusten käsittely, tarkastukset elintarvikehuoneistoihin sekä valitusten ja ruokamyrkytysepäilyjen selvittäminen.

Elintarviketurvallisuusyksikkö vastaa myös terveydensuojelulain mukaisesta talousveden valvonnasta. Lisäksi tehtäviin kuuluvat eläinlääkintähuoltolain mukaiset tehtävät kuten eläinsuojeluvalvonta.

Ympäristöterveysyksikkö vastaa osaltaan terveydensuojelulain mukaisista valvonta-, neuvonta- ja asiantuntijatehtävistä. Se käsittelee terveydensuojelulain 13 §: n mukaiset ilmoitukset.

Ympäristöterveysyksikkö vastaa myös terveydensuojelulain mukaisista asuntojen terveydellisiä olosuhteita koskevista valvonta-, neuvonta- ja asiantuntijatehtävistä, kuten asuntojen terveyshaittaepäilysten käsittelystä ja terveyshaittojen poistamiseksi tarvittavien korjausten aikaansaamisesta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaKaupunkiympäristön toimiala, Helsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Kaupunkiympäristön toimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 19.1.2022