suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Ympäristökasvatus

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Päiväkodeissa ja kouluissa ympäristöaiheita käsitellään monipuolisesti eri oppiaineiden, opinsisältöjen ja arjen toiminnan yhteydessä. Työpaikoilla ympäristökasvatus näkyy ympäristövastuullisina tekoina ekotukitoiminnan kautta.

Päiväkoteja, kouluja, oppilaitoksia ja työpaikkoja kannustetaan ympäristövastuulliseen toimintaan kannuste kampanjoiden kuten EkoTeko-kilpailujen ja sähkönsäästöhankkeiden avulla. Yksiköt voivat myös toteuttaa Vihreä lippu -ohjelmaa, OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaattia, Ekokompassia tai muita soveltuvia ympäristöjärjestelmiä.

Vantaan ympäristökeskuksessa on työskennellyt jo vuodesta 2017 alkaen lähiluonto-oppaita, jotka järjestävät teemavuosien mukaisia luontoretkiä päiväkoti- ja koululaisryhmille. Retket järjestetään aina koulujen ja päiväkotien lähiympäristössä, joten näin oma lähiluonto ja sen eliöstö tulee tutuksi. Retket sijoittuvat keväälle ja alkusyksyyn ja niihin ilmoittautumisesta tiedotetaan koulujen ja päiväkotien ekotukihenkilöille, rehtoreille ja johtajille.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 17.10.2021