suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Ympäristöilmoitus / meluilmoitus

  • Lupa tai muu velvoite
  • Hyrynsalmi
  • Julkinen palvelu

Tilapäisestä toiminnasta aiheutuva erityisen häiritsevä melu tai toimintaan liittyvä tärinä edellyttää, että toiminnasta tehdään ympäristöilmoitus kunnan ympäristöpalvelulle.

Esimerkkeinä erityistä melua tai tärinää aiheuttavat tilanteista ovat isot yleisötapahtumat, rakentaminen, louhinta, murskaus tai paalutus tai muu vastaava toiminta.

Toimi näin

Ympäristösuojelulain mukainen ilmoitus erityisestä melusta- ja tärinästä tulee lähettää xxx aika ennen toiminnan aloittamista kunnan ympäristöpalveluihin sähköisenä tai kirjallisena.

Lain mukaisen ilmoituksen lisäksi kunnan tai alueen asukkaille, hoito- tai oppilaitoksille tai muille melun tai tärinän vaikutuspiirissä oleville tahoille tulee ilmoittaa hyvissä ajoin etukäteen erityisen häiritsevästä tärinästä tai melusta ja sen ajankohdasta sekä kestosta.

Mikäli melu- tai tärinä ulottuu useamman kunnan alueelle, tulee ilmoitus tehdä maakunnan ELY –keskukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Ympäristöluvan saanut toiminta ei edellytä erillistä melu- tai tärinäilmoituksen tekemistä. Yksityishenkilöt eivät ole velvollisia tekemään ympäristöilmoituksia talouteensa liittyvästä melusta tai tärinästä.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Hyrynsalmen kunta

Palvelusta vastaa

Hyrynsalmen kunta
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 28.8.2023