suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kaupunkiympäristön toimiala, Helsingin kaupunki

Ympäristöhaittaa koskeva toimenpidepyyntö

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Ympäristöhaittaa koskeva toimenpidepyyntö on ilmoitus asiasta, joka aiheuttaa haittaa ympäristössä ja jota asukas pyytää kaupunkiympäristön toimialan ympäristöpalveluita selvittämään.

Toimenpidepyynnön voi tehdä esimerkiksi roskaantumisesta, päästöhavainnosta ojassa, savuhaitasta, häiritsevästä melusta tai rakennustyömaapölystä.

Toimenpidepyyntöön tulee laittaa toimenpidepyynnön tekijän nimi, osoite, haitan aiheutumispaikka, kuvaus haitasta ja sen aiheuttajasta. Mikäli mahdollista, olisi hyvä liittää mukaan valokuva tai äänitallenne haitasta. Mitä tarkemmin haitta, aiheuttaja ja sijainti on kuvattu, sen varmemmin asia saadaan selvitettyä.

Ympäristöpalvelut tutkii ja käsittelee toimenpidepyynnöt pääsääntöisesti niiden saapumisjärjestyksessä.

Toimenpidepyyntö tehdään kaupungin palautejärjestelmässä. Palautejärjestelmän rekisteriseloste on luettavissa osoitteessa hel.fi/rekisteriseloste otsikon Kaupunginkanslia alla.

Ympäristöpalvelut muistuttaa, että henkilötiedot tullaan kirjaamaan ympäristönsuojelun tietokantaan ja tallennettavat tiedot ovat pääosin julkisia. Myös ympäristöpalveluihin saapunut toimenpidepyyntö on pääsääntöisesti julkinen asiakirja.

Asia tulee vireille ympäristöpalveluissa, kun palaute on saapunut. Ilmeisen perusteettomasta ilmiannosta peritään Helsingin kaupungin ympäristönsuojelunviranomaisen taksan mukainen maksu.

Palautejärjestelmän kautta ei voida käsitellä kiireellisiä toimenpidepyyntöjä järjestelmän hitauden vuoksi. Kiireellisistä esim. ympäristöonnettomuuksiin liittyvistä toimenpidepyynnöistä löytyy ohjeita kaupungin verkkosivuilta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaKaupunkiympäristön toimiala, Helsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kaupunkiympäristön toimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 16.1.2022