suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Yleislääkärin palvelut

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Yleislääkärin palvelun tavoitteena on terveysongelmien ennaltaehkäisy, tutkiminen, hoito ja kuntoutus. Yleislääkäri vastaa hoitosi koordinoinnista. Keskustelun, havaintojen ja tutkimusten perusteella lääkäri tekee yhdessä kanssasi suunnitelman tarvittavista jatkotoimista. Näitä voivat olla lisätutkimukset, ohjaaminen toiselle terveydenhuollon ammattilaiselle tai erikoissairaanhoidon palveluihin.

Lääkäri palvelee sinua puhelimessa, vastaanotolla ja sähköisesti. Vastaanottosi voidaan toteuttaa soveltuvissa tilanteissa etävastaanottona.

Toimi näin

Ole yhteydessä terveyspalveluihin puhelimitse, sähköisesti tai saapumalla terveysasemallesi paikan päälle. Puhelinnumero, johon sinun tulee soittaa, riippuu terveysasemastasi.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinut ohjataan yleislääkärin palveluun hoidon tarpeen arvion perusteella.

Palvelu on maksullinen.

Käynti lääkärin vastaanotolla on maksullinen 18 vuotta täyttäneille. Maksu peritään enintään kolme kertaa vuodessa. Hoito on maksutonta alle 18-vuotiaille eikä maksua peritä sotaveteraaneilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Hoitajan vastaanotolla saa esimerkiksi terveysneuvontaa, haavanhoitoa, ompeleiden poistoja ja rokotuksia. Tarvittaessa hoitaja ohjaa potilaan lääkärin vastaanotolle.

Kiireetön hoito on annettava määräajassa. Potilaan on virka-aikana saatava yhteys terveyskeskukseen välittömästi joko puhelimitse tai tulemalla itse paikalle. Soittopyyntöihin vastataan viipymättä, usein käytännössä saman päivän kuluessa.

Hoidon tarve saatetaan alustavasti arvioida jo puhelimessa, mutta viimeistään arvio tehdään kolmen arkipäivän kuluessa potilaan yhteydenotosta. Tarpeellinen hoito on järjestettävä kohtuullisessa ajassa, mikä tarkoittaa enintään kolmea kuukautta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 26.1.2022