suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Yleiskalastusoikeuksien rajoitukset

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) voi määrätyllä vesialueella rajoittaa onkimista, pilkkimistä ja viehekalastusta taikka kieltää ne, jos se on tarpeen:

  • Kalatalousalueen käyttö- ja hoitosuunnitelman tavoitteiden tai kalakannan tavanomaista tehokkaamman hoidon tulosten turvaamiseksi;
  • Kalataloudellisen tutkimuksen suorittamiseksi;
  • Kalakannan turvaamiseksi;
  • Kaupallisessa ta ...

Toimi näin

Täytä tulostettava lomake (Yleiskalastusoikeuksien kieltohakemus) ja lähetä se ELY-keskuksen yleisen asiointilomakkeen liitteenä ELY-keskuksen kirjaamoon. Voit lähettää lomakkeen myös postitse. Palautusosoitteet löydät lomakkeesta.

Kenelle ja millä ehdoin

ELY-keskus voi määrätä rajoituksen tai kiellon joko omasta aloitteestaan taikka kalastusoikeuden haltijan, kaupallisen kalastajan, kalatalousalueen taikka sen aloitteesta, jonka etua asia koskee.

Rajoitusta tai kieltoa on haettava kirjallisesti ja hakemukseen on liitettävä selvitys hakemisen perusteista ja esitetystä rajoitus- tai kieltoalueesta karttaliitteineen. Rajoitus- tai kieltoalue voi olla kokonaisuudessaan enintään 25 prosenttia kalatalousalueen vesipinta-alasta.

Rajoitukset tai kiellot eivät saa heikentää mahdollisuutta hyödyntää yleiskalastusoikeuksia enempää kuin on välttämätöntä rajoituksen tai kiellon tavoitteen toteuttamiseksi.


Määräaika

Lupaa kannattaa hakea riittävän ajoissa ennen luvan tarvetta.

Käsittelyaika

Käsittelyaika on 6 - 8 viikkoa. Päätöksiin liittyy yleensä lausuntopyyntö tai julkipano, johon kuluu aikaa.

Voimassaoloaika

Enintään 10 vuotta.

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Savon ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Lapin ELY-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Pirkanmaan ELY-keskus, Kainuun ELY-keskus, Hämeen ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus, Keski-Suomen ELY-keskus, Etelä-Savon ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjanmaan ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 10.3.2021