suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hämeenkyrön kunta

Yleiskaavoitukseen vaikuttaminen

  • Palvelu
  • Hämeenkyrö
  • Julkinen palvelu

Yleiskaava on keskeinen kunnan alueiden käytön kehittämisväline. Se on nimensä mukaisesti yleispiirteinen kaava, jossa osoitetaan alueiden käytön pääperiaatteet kunnassa. Sen tehtävänä on ohjata yhdyskuntarakennetta ja maankäyttöä, lähinnä asemakaavoitusta sekä myös suoraan rakentamista esim. kylä- tai ranta-alueella.

Kaava on nähtävillä maankäytön ja kaavoituksen kotisivuilla ja asiakirjan laajuudesta riippuen myös kunnan ilmoitustaululla. Kaavaan voi jättää vapaamuotoisen kannanoton tai huomautuksen. Yleiskaavan laadintaan voi vaikuttaa eri nähtävillä olovaiheissa (osallistumis- ja arviointisuunnitelma, luonnosvaihe, ehdotusvaihe). Uuden kaavan laadinnan vaiheista kuulutetaan kunnan internet-sivuston etusivulla ja kunnantalon ilmoitustaululla.

Toimi näin

Jos haluat vaikuttaa yleiskaavoitukseen, saat ohjeet kunnalta.

Lisätietoa kaavoituksesta antaa kunnan kaavoitusarkkitehti.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikilla, joiden oloihin tai etuihin yleiskaavoitus vaikuttaa, on oikeus osallistua yleiskaavoitusprosessiin ja vaikuttaa siihen osaltaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Yleiskaava kertoo, miten kunta suunnittelee alueidensa käyttöä ja jakamista asumisen, työelämän, liikenteen, virkistyksen ja muiden toimintojen kesken. Yleiskaavasta säädetään maankäyttö- ja rakennuslaissa.

Kunta voi laatia yleiskaavan joko yksin tai yhdessä naapurikuntiensa (yhteinen yleiskaava) kanssa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaHämeenkyrön kunta
Palvelun toteuttaaHämeenkyrön kunta
Alue Hämeenkyrö
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hämeenkyrön kunta
Päivitetty: 29.1.2019