suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Viitasaaren kaupunki

Yksityistieavustukset

  • Palvelu
  • Viitasaari
  • Julkinen palvelu

Yksityistiekunnat voivat hakea avustusta teiden kunnossapitoon Viitasaaren kaupungilta vuosittaisen hakuajan aikana. Hakuaika on keväällä ja siitä ilmoitetaan erikseen.

Yksityistie voi saada avustusta myös Ely-keskuksesta, jonka sivuilta löydät lisätietoa avustuksista ja hakulomakkeet.

Toimi näin

Yksityistieavustukset haetaan vuosittain keväällä erillisellä hakulomakkeella. Hausta ja hakuajasta ilmoitetaan kaupungin verkkosivuilla sekä Viitasaaren Seutu - lehdessä. Hakulomakkeet löytyvät kaupungin kotisivuilta. Hakemuslomake tulee toimittaa sähköpostitse Viitasaaren kaupungille. Hakemukseen on liitettävä kopiot tositteista / tilinpäätöksestä.

Kenelle ja millä ehdoin

Avustusten saaminen edellyttää, että

  1. tielle on perustettu tiekunta
  2. tiekuntaa ja tietä koskevat tiedot ovat ajan tasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä ja Väyläviraston tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä Digiroadissa.

Avustusten saaminen edellyttää, että tien hoitoa varten on perustettu yksityinen tiekunta. Kunnossapitoavustusta myönnetään sellaisille teille, joiden varrella on vähintään yksi ympärivuotisessa asuinkäytössä oleva kiinteistö.

Tausta ja lainsäädäntö

Kunnalta voi anoa avustusta yksityisen tien tekemistä, kunnostamista ja ylläpitoa varten. Kunta voi päättää yksityistien kunnossapidon ottamisesta kokonaan tai osaksi kunnan vastuulle. Avustuksia voi saada myös valtion varoista.

Jos valtio tai kunta avustaa tiekuntaa tai tieosakkaita yhteisesti tien kunnossapidossa, tien on oltava kaikkien käytettävissä.

Palvelun toteuttaa

Viitasaaren kaupunki

Palvelusta vastaa

Viitasaaren kaupunki
Tekstistä vastaa: Viitasaaren kaupunki
Päivitetty: 22.3.2024