suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Yksityinen varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjävedellä yksityistä varhaiskasvatusta tuetaan kunnalta haettavalla palvelusetelillä, joka on lapsikohtainen ja vaihtoehto kotihoidon tuelle tai Kelan maksamalle yksityisen hoidon tuelle. Palveluseteliä ei myönnetä samanaikaisesti Kelan yksityisen hoidon tai kotihoidon tuen kanssa.

Harkinnanvaraisen päätöksen setelin myöntämisestä tekee varhaiskasvatusjohtaja ja setelin kattohinnat vahvistaa ...

Toimi näin

Ota ensimmäisenä yhteyttä haluamaasi yksityiseen varhaiskasvatusyksikköön varmistaaksesi lapsellesi vapaan varhaiskasvatuspaikan. Toimita palvelusetelihakemus tuloselvitysliitteineen kuntaan varhaiskasvatusjohtajalle. Hakemuksen saa tulostettua kunnan verkkosivuilta.

Lisätietoja voi kysyä varhaiskasvatusjohtajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palveluseteli on harkinnanvaraisesti myönnettävä tuki yksityiselle varhaiskasvatukselle.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Palvelusta vastaa

Petäjäveden kunta
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 1.12.2023