suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suonenjoen kaupunki

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Suonenjoki
  • Julkinen palvelu

Suonenjoella yksityistä perhepäivähoitoa tarjoavat yksityiset perhepäivähoitajat sekä yksi yksityinen ryhmäperhepäivähoitokoti.

Lähimmät yksityiset päiväkodit löytyvät Kuopiosta.

Toimi näin

Hoitopaikat varataan suoraan yksityisistä hoitopaikoista. Lisää tietoa saat yksityisen päivähoidon verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta yksityisen hoidon tukea.

Suonenjoen kaupunki maksaa Kelan lakisääteisen tuen lisäksi yksityisen hoidon tuen kuntalisää. Kuntalisän maksamisesta vastaa Kela yksityisen hoidon tuen yhteydessä. Lisätietoja KELA:n sivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSuonenjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSuonenjoen kaupunki
Alue Suonenjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Suonenjoen kaupunki
Päivitetty: 3.3.2022