suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu
  • Yksityinen perhepäivähoitaja voi olla yrittäjä tai työsopimussuhteessa
  • Yksityinen perhepäivähoitaja voi toimia myös useassa perheessä viikon aikana (eri päivinä eri perheissä). Tällöin voidaan käyttää sanaa "rinkihoito" tai päivähoitorinki
  • Kaupunki valvoo yksityistä perhepäivähoitoa: Hoitaja hyväksytään Raahen kaupungin varhaiskasvatuspalveluiden toimesta. Hoitajan tulee olla 18 v.
  • Yrittä ...

Toimi näin

Mikäli olet palkkaamassa kotiisi hoitajaa lapsillesi: Ota yhteyttä Raahen kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Perhepäivähoitajan tulee olla 18v täyttänyt henkilö eikä hoitaja saa asua samassa taloudessa hoitolasten kanssa. Mikäli perhepäivähoitaja toimii tehtävässä yli 3 kk, tulee hänen toimittaa rikosrekisteriote.

Mikäli hoitaja hoitaa lapsia kotonaan, yksityisestä perhepäivähoidosta vastaava henkilö tekee kotikäynnin. Kotikäynnillä keskitytään turvallisuuteen liittyviin asioihin (päivähoidon turvallisuusopas). Perhepäivähoitokoti hyväksytään kaupungin toimesta perhepäivähoitokodiksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Palvelusta vastaa

Raahen kaupunki
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 11.11.2022