suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio: Lieksan kaupunki

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Lieksa
  • Julkinen palvelu
Alue: Lieksa
Palvelun kieli: suomi

Lieksassa on yksi yksityinen perhepäivähoitaja. Kaupunki ostaa palvelun palvelusetelillä. Hoitopaikkaa haetaan joko sähköisellä lomakkeella tai paperihakemuksella, joka toimitetaan päivähoidon aluejohtajalle.


Toimi näin

Kaupunki ostaa palvelun palvelusetelillä. Hoitopaikkaa haetaan joko sähköisellä lomakkeella tai paperihakemuksella, joka toimitetaan päivähoidon aluejohtajalle.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen vanhemmat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen hoitopalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta lakisääteistä yksityisen hoidon tukea.


Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta


Palvelun toteuttaa: Yksityinen perhepäivähoitaja (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)