suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Kunnallisen varhaiskasvatuksen vaihtoehtona voit tehdä sopimuksen lapsesi hoidosta yksityisen perhepäivähoitajan kanssa. Kuopiossa on useita yksityisiä perhepäivähoitajia eri puolilla kaupunkia.

Yksityisen hoidon tukemiseksi voit saada kaupungilta yksityisen hoidon palvelusetelin, joka maksetaan suoraan hoitajalle.

Toimi näin

Tee sopimus lapsesi hoidosta yksityisen perhepäivähoitajan kanssa. Palvelun tuottajiksi hyväksyttyjen perhepäivähoitajien yhteystiedot löytyvät varhaiskasvatuspalveluiden verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Voit tehdä sopimuksen palvelusetelillä tuetusta yksityisestä perhepäivähoidosta, jos lapsesi on vähintään 10 kuukauden ikäinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Palvelusta vastaa

Kuopion kaupunki
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 21.3.2022