suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kajaanin kaupunki

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Kajaani
  • Julkinen palvelu

Perhepäivähoito on yksilöllinen ja kodinomainen hoitomuoto. Yksityiset perhepäivähoitajat ovat itsenäisiä ammatinharjoittajia. Kajaanin kaupunki valvoo ja ohjaa yksityistä varhaiskasvatusta. Varhaiskasvatuksen palveluseteli on kunnan myöntämä tuki, kun perhe valitsee hoitopaikaksi yksityisen varhaiskasvatuksen. Palvelusetelin arvo määräytyy lapsen iän, hoidon tarpeen ja perheen koon ja tulojen muk ...

Toimi näin

Yksityiseen perhepäivähoitoon haettaessa tulee olla ensin yhteydessä perhepäivähoitajaan ja tehdä tämän kanssa palvelusopimus. Palvelusopimuksen laatimisen jälkeen tulee tehdä sähköinen palvelusetelihakemus Varhaiskasvatuksen eAsioinnin kautta. Jokaisesta lapsesta tulee tehdä oma palvelusetelihakemus.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Palvelusta vastaa

Kajaanin kaupunki
Tekstistä vastaa: Kajaanin kaupunki
Päivitetty: 4.8.2022