suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Askolan kunta

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Askola
  • Julkinen palvelu

Vanhemmat voivat hakea lapselleen hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan.

Toimi näin

Yksityisen hoidon tuen kuntalisää haetaan Kela:sta Kela:n lomakkeella. Ennen hakemuksen toimittamista Kela:aan haetaan päivähoidon johtajalta hyväksymismerkintä hakemukseen.

Yksityisen hoidon tuen kuntalisää maksetaan suoraan palvelujen tuottajalle ja perhe maksaa päivähoitomaksuna taksan ja yksityisen hoidon tuen kuntalisän välisen erotuksen.

Varhaiskasvatusjohtaja Jonna Soininen, puh.0400 347 754, jonna.soininen@askola.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka tavallisesti järjestää varhaiskasvatusta omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Palvelun toteuttaa

Askolan kunta

Palvelusta vastaa

Askolan kunta
Tekstistä vastaa: Askolan kunta
Päivitetty: 16.12.2022