suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Äänekosken kaupunki

Yksityinen perhepäivähoito

  • Palvelu
  • Äänekoski
  • Yksityinen palvelu

Äänekoskella toimii muutama yksityinen perhepäivähoitaja. Vanhemmat voivat hakea lapselleen hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta.

Toimi näin

Yksityisen perhepäivähoitajan on ilmoittauduttava kunnan varhaiskasvatusviranomaiselle, joka tekee tarkastuskäynnin perhepäivähoitajan kotiin ennen toiminnan aloittamista. Yksityisen hoitajan on annettava ilmoitus yksityisen sosiaalipalvelun harjoittamisesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen vanhemmat tekevät yksityisen perhepäivähoitajan kanssa sopimuksen hoitopalvelusta ja sen maksusta. Perhe voi hakea Kelasta lakisääteistä yksityisen hoidon tukea.

Yksityisen hoidon tuen maksaminen edellyttää kunnan hyväksyntää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä perhepäivähoidosta. Yksityinen perhepäivähoitaja on yrittäjä, joka hoitaa lapsia tavallisesti omassa kodissaan. Ryhmässä voi olla neljä kokopäivähoitoa ja yksi osapäivähoitoa tarvitseva lapsi, joka on joko esiopetusikäinen tai koululainen. Perhepäivähoitajan omat alle kouluikäiset lapset lasketaan ryhmään mukaan. Viranomaiset valvovat yksityistä perhepäivähoitoa.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaÄänekosken kaupunki
Alue Äänekoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Äänekosken kaupunki
Päivitetty: 21.8.2019