suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tuusulan kunta

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Tuusula
  • Julkinen palvelu

Tuusulassa alle kouluikäisten lasten vanhemmilla on mahdollisuus valita lapsen varhaiskasvatuksen järjestämiseksi yksityisen hoidon tuki, jolloin lapsen hoitopaikkana on kunnan hyväksymä yksityisen päivähoidon tuottaja.

Tuusulassa toimii 10 yksityistä päiväkotia. Hakeutua voi myös seudun muihin yksityisiin päiväkoteihin.

Tuusulassa toimivat yksityiset päiväkodit ja lisätietoa yksityisen hoidon tuesta löydät Päiväkodit – ja Yksityisen hoidon tuki-verkkosivuilta. Varhaiskasvatuksen palveluohjaus neuvoo sinua varhaiskasvatukseen liittyvissä asioissa.

Toimi näin

Päiväkotipaikkaa haetaan suoraan yksityisistä päiväkodeista. Tuusulassa toimivat yksityiset päiväkodit löytyvät Päiväkodit -verkkosivuilta.

Yksityiseen päiväkotihoitoon maksetaan lakisääteistä ja kunnallista yksityisen hoidon tukea. Tuet haetaan ja maksetaan Kelan kautta. Palveluntuottaja ja huoltajat tekevät sopimuksen hoidosta ja huoltajat hakevat yksityisen hoidon tukea ja yksityisen hoidon tuen kuntalisää Kelalta. Tuki maksetaan suoraan palveluntuottajalle. Lisätietoa tukien hakemisesta saa Yksityisen hoidon tuki-verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Yksityinen päivähoito on vaihtoehto kunnalliselle varhaiskasvatukselle.

Palvelu on maksullinen.

Yksityisen päiväkotihoidon tarjoajat hinnoittelevat palvelunsa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota esimerkiksi varhaiskasvatusta eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelusta vastaaTuusulan kunta
Alue Tuusula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tuusulan kunta
Päivitetty: 17.6.2019