suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Sipoon kunnan alueella toimii muutama yksityinen päiväkoti, joita valvotaan ja joiden kanssa tehdään yhteistyötä. Avustuksia

maksetaan voimassaolevien päätösten mukaan. Yksityisen hoidon tuet ja kuntalisät maksatetaan KELA:n kautta.

Toimi näin

Yksityisen päiväkotihoidon palvelutuottajat solmivat hoitosuhteen ja tekevät hoitoaikasopimukset jokaisen palvelua käyttävän perheen kanssa. Yksityistä päiväkotihoitoa tarjotaan Sipoossa yksityisen hoidon tuella ja palvelusetelillä.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Kukin palveluntuottaja solmii hoitosuhteen ja tekee hoitoaikasopimukset perheiden kanssa. Yksityistä päiväkotihoitoa tarjotaan sekä yksityisen hoidon tuella että palvelusetelillä.

Palvelu on maksullinen.

Yksityisen päiväkotihoidon tarjoajat hinnoittelevat palvelunsa itse.

Palvelusetelituottajat noudattavat Sipoon kunnan Palvelusetelisääntökirjaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota esimerkiksi varhaiskasvatusta eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelusta vastaaSipoon kunta
Alue Sipoo
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 31.1.2020