suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit hakea alle 7-vuotiaalle lapsellesi päivähoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista ja saada päivähoidon palvelusetelin tai hakea yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää.

Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, kunnan ohjaamaa ja valvomaa sekä varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa. Yksityiset päiväkodit voivat tarjota esimerkiksi varhaiskasvatusta eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Toimi näin

Ota ensin yhteyttä haluamaasi yksityiseen päiväkotiin ja kysy tai hae lapsellesi hoitopaikkaa.

Voit myös tiedustella vapaita paikkoja soittamalla varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen tai asioimoilla palveluohjauksessa Oulu10:ssä.

Kun saat varmistuksen siitä, että lapsesi saa paikan yksityisestä päiväkodista, tee sähköinen päivähoitohakemus ja ilmoita tulotietosi sähköisessä asiointipalvelussa. Kun haluat tehdä muutoksia jättämääsi sähköiseen hakemukseen, ota yhteyttä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen.

Erillistä palvelusetelihakemusta sinun ei tarvitse tehdä. Palvelusetelin arvo määritellään perheen koon ja tulojen perusteella.

Jos päiväkoti tuottaa palvelun yksityisen hoidon tuella, hae tuki Kelalta.

Lisätietoja voit kysyä yksityisen varhaiskasvatuksen palvelukoordinaattorilta soittamalla tai sähköpostitse osoitteesta varhaiskasvatus@ouka.fi.

Katso lisätietoja linkeistä "Lisätietoja päivähoitopaikan hakemisesta", ”Yksityisen varhaiskasvatuksen verkkosivut” ja ”Yksityiset päiväkodit Oulussa”.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen palveluntuottajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta. Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta. Jos kunnassasi on käytössä palveluseteli, voit hakea sitä.

Katso maksut linkistä ”Yksityisten päiväkotien asiakasmaksut”.

Palvelussa on käytössä palveluseteli.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta

Perustiedot

Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 2.9.2020