suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kemijärven kaupunki

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Kemijärvi
  • Julkinen palvelu

Palveluseteli on yksi tapa järjestää kunnan lakisääteisiä varhaiskasvatuspalveluja. Kemijärven kaupunki järjestää varhaiskasvatuspalveluita sekä omana palveluna, että palvelusetelillä.

Kemijärvellä toimii yksityinen päiväkoti Pilke musiikkipäiväkoti Lounatuuli.

Toimi näin

  1. Huoltaja hakee varhaiskasvatuspaikkaa lapselleen suoraan Pilke- päiväkodilta. Palveluntuottaja valitsee asiakkaat oman paikkatilanteensa mukaan.
  2. Huoltaja tekee palvelusopimuksen palveluntuottajan (Pilke- päiväkodit) kanssa ja palveluntuottaja toimittaa sopimuksen kaupungin varhaiskasvatuspäällikölle.
  3. Paikan saatuaan huoltaja hakee palveluseteliä Kemijärven kaupungilta sähköisesti varhaiskasvatuksen eAsioinnin kautta. Kaupunki (varhaiskasvatuspäällikkö) hyväksyy palvelusetelihakemukset ja vastaa lasten sijoittamisesta sekä palvelusetelin jakamisesta eAsioinnissa.
  4. Huoltaja toimittaa varhaiskasvatustoimistoon tulotiedot-lomakkeen sekä tulotiedot tai hyväksyvät, että viranhaltija voi noutaa tulotiedot tulorekisteristä. Mikäli huoltaja/huoltajat suostuvat korkeimpaan maksuun, ei tuloja tarvitse toimittaa.

•Palvelusetelipäiväkodissa on sama asiakasmaksu kuin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa.

•Palveluntuottaja laskuttaa asiakasmaksut vanhemmilta.

•Palvelusetelin arvo määräytyy lapsen iän, sopimuksen mukaisten hoitotuntien sekä lapsen kanssa samassa taloudessa asuvien henkilöiden bruttotulojen mukaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Palvelun toteuttaa

Pilke päiväkodit Oy

Muut vastuuorganisaatiot

Pilke päiväkodit Oy

Palvelusta vastaa

Kemijärven kaupunki
Tekstistä vastaa: Kemijärven kaupunki
Päivitetty: 1.4.2022