suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämijärven kunta

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Jämijärvi
  • Julkinen palvelu

Jämijärven kunnassa yksityistä päiväkotihoitoa tarjoaa Päiväkoti TuohiKontti. Kunnassa on käytössä kuntalisä ja varhaiskasvatusmaksun tuki, jolloin perheet maksavat yksityisestä päivähoidosta saman verran kuin kunnallisesta päivähoidosta.

Toimi näin

Palvelua haetaan suoraan yksityiseltä palvelun tuottajalta. Yksityisen palvelun tuottaja ohjeistaa perheitä kuntalisän ja varhaiskasvatusmaksun tuen hakemisessa. Lisätietoja antaa myös varhaiskasvatusjohtaja.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Jämijärven kunnan kuntalisä ja varhaiskasvatusmaksun tuki kuuluvat vain jämijärveläisille perheille. Jämijärven kunta päättää, ketkä ovat oikeutettuja tukeen suhteessa päivähoitopaikkoihin.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Palvelusta vastaa

Jämijärven kunta
Tekstistä vastaa: Jämijärven kunta
Päivitetty: 31.5.2021