suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Yksityinen päiväkotihoito

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Perhe voi halutessaan hakea lapselle paikkaa kunnallisen päivähoidon sijaan yksityisestä päiväkodista. Heinolassa ei ole yksityistä päiväkotia, mutta heinolalainen lapsi voi olla päivähoidossa yksityisessä päiväkodissa myös Heinolan ulkopuolella.

Yksityinen päiväkoti päättää sekä lasten valinnasta että asiakasmaksuista. Heinolan kaupunki tukee yksityistä päivähoitoa maksamalla Heinolassa asuvasta ...

Toimi näin

Kysy menettelyohjeita yksityisestä päiväkodista tai Heinolan kaupungin varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta.

Heinolassa sijaitsevan yksityisen päiväkotipaikan hyväksymisestä, valvomisesta ja rekisteröimisestä vastaa Heinolassa varhaiskasvatuksen palveluohjaaja, jolta saa myös lisätietoja yksityisistä varhaiskasvatuspaikoista. Hae yksityisen hoidon hoitorahaa ja kuntalisää Kelalta. Kela hoitaa yksityisen hoitotuen maksamisen.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Yksityisellä päiväkodilla täytyy olla sen sijaintikunnan hyväksyntä varhaiskasvatustoiminnan harjoittamiseen. Hyväksytyistä yksityisistä varhaiskasvatuspaikoista pidetään kunnassa lain mukaista, Valviran valvomaa rekisteriä. Yksityisen hoidon tuen ja sen kuntalisän saamisen edellytyksenä on, että Kelan ohjeistamat säännöt lapsen oikeudesta yli 25 viikkotuntiseen varhaiskasvatukseen toteutuvat.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Palvelusta vastaa

Heinolan kaupunki
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 21.9.2023