suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Limingan kunta

Yksityinen päivähoito

  • Palvelu
  • Liminka
  • Yksityinen palvelu

Yksityinen päivähoito voi olla yksityistä päiväkotitoimintaa tai yksityistä perhepäivähoitoa. Limingassa on käytössä yksityisen hoidon tuen kuntalisä päiväkoti- ja perhepäivähoitoon. Limingassa on käytössä lisäksi yksityisen päiväkotihoidon tulosidonnainen palveluseteli.

Yksityiseen päivähoitoon voi saada yksityisen hoidon tukea ja yksityisen päivähoidon kuntalisää, joita haetaan Kelalta.

Kuntalisä maksetaan perheen jokaisesta edellytykset täyttävästä lapsesta. Tukea maksetaan kaikilta muilta kuukausilta paitsi heinäkuulta.

Yksityisellä päivähoidolla tarkoitetaan sitä, että lapsi on hoidossa yksityisessä päiväkodissa, yksityisellä perhepäivähoitajalla tai omassa kodissaan, jonne vanhemmat ovat palkanneet yksityisen hoitajan.

Kun lapsen hoitajana on kunnan hyväksymä yksityinen päivähoidon tuottaja, yksityisen hoidon tukea ja kuntalisää voi saada yksityiseen kokopäivähoitoon. Tuki haetaan Kelan kautta.

Toimi näin

Lisätietoja saat varhaiskasvatusjohtajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatusta voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Lapsen huoltajat tekevät yksityisen palveluntuottajan kanssa sopimuksen varhaiskasvatuspalvelusta. Voit hakea lapsesi varhaiskasvatusmaksuihin Kelasta yksityisen hoidon tukea. Siihen kuuluvat hoitoraha, perheen tulojen mukaan määräytyvä hoitolisä sekä mahdollinen kuntalisä. Kuntalisän maksaa kunta. Jos kunnassasi on käytössä palveluseteli, voit hakea sitä.

Tausta ja lainsäädäntö

Voit hakea lapsellesi hoitopaikkaa yksityisestä päiväkodista, joka järjestää varhaiskasvatusta. Yksityinen päiväkotihoito on yritysten, yhteisöjen tai järjestöjen tuottamaa, viranomaisten valvomaa ja varhaiskasvatuslain säätelemää toimintaa.

Yksityiset päiväkodit voivat tarjota varhaiskasvatusta esimerkiksi eri kielillä tai erityispedagogiikkaa, kuten montessori- tai steinerkasvatusta. Ne voivat painottaa erilaisia harrastuksia tai uskonnollista kasvatusta.

Perustiedot

Palvelusta vastaaLimingan kunta
Alue Liminka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Limingan kunta
Päivitetty: 31.3.2021