suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Yksilöllistetty oppimäärä

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Oppiaineen yksilöllistämistä varten laadimme pedagogisen selvityksen ja teemme erityisen tuen päätöksen. Koululla laadimme pedagogisen selvityksen Wilmaan yhdessä opettajien, oppilashuollon henkilöstön ja huoltajien kanssa. Pedagogisen selvityksen ja mahdollisesti muiden asiantuntijalausuntojen perusteella pedagogisen tuen koordinaattori laatii esityksen ja opetus- ja kasvatusjohtaja tekee päätöks ...

Toimi näin

Opettaja on yhteydessä huoltajaan, mikäli ajattelemme oppilaan hyötyvän erityiseen tukeen siirrosta ja oppiaineen yksilöllistämisestä.

Koululla laadimme pedagogisen selvityksen yhteistyössä huoltajan kanssa. Kuulemme huoltajaa ja kirjaamme kuulemisen pedagogiseen selvitykseen. Huoltaja allekirjoittaa Erityisen tuen päätöksen valmistelu -lomakkeen, jonka toimitamme pedagogisen tuen koordinaattorille.

Opetus- ja kasvatusjohtaja tekee erityisen tuen päätöksen, jossa päätetään oppiaineen yksilöllistämisestä ja erityiseen tukeen siirtämisestä (tai tuen jatkamisesta).

Oppilaalle laaditaan HOJKS.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppimäärän yksilöllistäminen edellyttää, että oppilaan koulunkäynnistä tehdään pedagoginen selvitys, joka sisältää arvion oppilaan erityisen tuen tarpeesta. Yksilöllistäminen perustuu myös psykologin lausuntoon.

Oppiaineen oppimäärä voidaan yksilöllistää, mikäli oppilas ei tuettunakaan selviydy hyväksytysti oppiaineen tavoitteista.

Oppiaineen yksilöllistäminen on mahdollista vain kun oppilas on erityisessä tuessa.

Oppiaineen yksilöllistämiseen vaaditaan erityisen tuen päätös.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen tai perusopetuksen oppimäärää voidaan yksilöllistää, jos oppilaalla ei ole edellytyksiä suoriutua perusopetuksen jonkin oppiaineen oppimäärästä hyväksytysti. Tavoitteiden tulee olla oppilaalle sopivia ja riittävän haastavia.

Oppimäärän yksilöllistämisestä määrätään erityisen tuen päätöksessä oppiaineittain. Yksilöllistämispäätöstä tarkastellaan tilanteen mukaan ja muutetaan tarvittaessa.

Palvelun toteuttaa

Raahen kaupunki

Palvelusta vastaa

Raahen kaupunki
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 15.11.2022