suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lahden kaupunki

Yksilöllistetty oppimäärä

  • Palvelu
  • Lahti
  • Julkinen palvelu

Lahden perusopetuksessa opetus järjestetään oppilaiden edellytykset huomioiden ja se voi perustua erilaajuisiin oppimääriin. Ensisijaisena tavoitteena on tukea oppilaan opiskelua siten, että hän saavuttaa yleisen oppimäärän mukaiset tavoitteet oppiaineissa. Mikäli annettu tuki osana tehostettua tukea ei ole ollut riittävä, voidaan pedagogiseen selvitykseen perustuen laatia oppilaalle erityisen tuen päätös yksittäisen oppiaineen yksilöllistämiseksi. Tällöin oppilas opiskelee kyseistä oppiainetta hänelle laadittujen yksilöllisten tavoitteiden mukaan. Tavoitteet ja tukitoimet suunnitellaan yhteistyössä oppilaan, huoltajan ja oppiainetta opettavien kanssa oppilaan HOJKSiin.

Toimi näin

Lisätietoa saa oppilaan omalta opettajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppimäärän yksilöllistäminen edellyttää, että oppilaan koulunkäynnistä tehdään pedagoginen selvitys, joka sisältää arvion oppilaan erityisen tuen tarpeesta. Yksilöllistäminen perustuu myös psykologin lausuntoon.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppimäärää voidaan yksilöllistää, jos oppilaalla ei ole edellytyksiä suoriutua perusopetuksen jonkin oppiaineen oppimäärästä hyväksytysti. Tavoitteiden tulee olla oppilaalle sopivia ja riittävän haastavia.

Oppimäärän yksilöllistämisestä määrätään erityisen tuen päätöksessä oppiaineittain. Yksilöllistämispäätöstä tarkastellaan tilanteen mukaan ja muutetaan tarvittaessa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLahden kaupunki
Palvelusta vastaaLahden kaupunki
Alue Lahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lahden kaupunki
Päivitetty: 15.7.2021