suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiteleen kunta

Yksilöllistetty oppimäärä

  • Palvelu
  • Keitele
  • Julkinen palvelu

Perusopetuksen oppimääriä voidaan tarvittaessa yksilöllistää. Oppiaineen yksilöllistäminen tai sen lopettaminen esitetään ja perustellaan pedagogisessa selvityksessä, joka käsitellään moniammatillisesti. Keiteleellä päätöksen oppiaineen yksilöllistämisestä tekee sivistysjohtaja erityisen tuen päätöksen yhteydessä.

Toimi näin

Yksilöllistäminen edellyttää pedagogisen selvityksen tekemistä sekä viranhaltijapäätöksen. Selvityksen tekemistä voi ehdottaa esimerkiksi oppilas, huoltaja tai opettaja.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppimäärän yksilöllistäminen edellyttää, että oppilaan koulunkäynnistä tehdään pedagoginen selvitys, joka sisältää arvion oppilaan erityisen tuen tarpeesta. Yksilöllistäminen perustuu myös psykologin lausuntoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppimäärää voidaan yksilöllistää, jos oppilaalla ei ole edellytyksiä suoriutua perusopetuksen jonkin oppiaineen oppimäärästä hyväksytysti. Tavoitteiden tulee olla oppilaalle sopivia ja riittävän haastavia.

Oppimäärän yksilöllistämisestä määrätään erityisen tuen päätöksessä oppiaineittain. Yksilöllistämispäätöstä tarkastellaan tilanteen mukaan ja muutetaan tarvittaessa.

Palvelun toteuttaa

Keiteleen kunta

Palvelusta vastaa

Keiteleen kunta
Tekstistä vastaa: Keiteleen kunta
Päivitetty: 1.12.2022