suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Vientivalvontajärjestelmä eläinperäisten elintarvikkeiden vientiin Kiinaan, USA:han ja Venäjälle

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Ruokaviraston vientivalvontajärjestelmä tarjoaa yrityksille mahdollisuuden viedä monia eläinperäisiä elintarvikkeita Kiinaan, Euraasiaan eli Venäjälle, Valko-Venäjälle, Armeniaan, Kirgisiaan ja Kazakstaniin (myös rehut) ja Yhdysvaltoihin (vain sianliha). Näiden tuotteiden vienti kyseisiin maihin ilman valvontajärjestelmään kuulumista ei ole mahdollista kohdemaan viranomaisten vaatimusten takia.

Valvontajärjestelmä antaa yrityksille koulutusta, säännöllistä valvontaa, tiedottaa ajankohtaisista asioista sekä hoitaa viranomaisyhteistyön ja mahdolliset kohdemaan viranomaisten vierailut.

Toimi näin

Lisätietoa löydät eri kohdemaista Ruokaviraston internetsivuilta. Voit ottaa yhteyttä vientivalvontajärjestelmien vastaaviin sähköpostiosoitteista euraasia@evira.fi, kiina@evira.fi ja usa@evira.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on suunnattu eläinperäisiä elintarvikkeita valmistaville yrityksille, jotka haluavat viedä tuotteitaan Kiinaan, Venäjälle tai Yhdysvaltoihin.

Palvelu on maksullinen.

Maksullisuus riippuu kohdemaasta. Kiinan ja Venäjän vientivalvontajärjestelmät ovat tällä hetkellä maksuttomia. Yhdysvaltojen vientivalvontajärjestelmä on maksullinen. Lisätietoa sähköpostitse euraasia@evira.fi, kiina@evira.fi ja usa@evira.fi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRuokavirasto
Palvelusta vastaaRuokavirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 19.12.2019