suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Vientivalvontajärjestelmä (eläinperäiset tuotteet): Kiina, USA ja Euraasian talousliitto

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Ruokaviraston vientivalvontajärjestelmä tarjoaa yrityksille mahdollisuuden viedä monia eläinperäisiä elintarvikkeita Kiinaan, Euraasian talousliiton maihin eli Venäjälle, Valko-Venäjälle, Armeniaan, Kirgisiaan ja Kazakstaniin (myös rehut, sivutuotteet, elävät eläimet ja sukusolut) ja Yhdysvaltoihin (vain sianliha). Näiden tuotteiden vienti kyseisiin maihin ilman valvontajärjestelmään kuulumista ei pääosin ole mahdollista kohdemaan viranomaisten vaatimusten takia.

Valvontajärjestelmä antaa yrityksille koulutusta, tekee laitoksissa säännöllistä valvontaa, tiedottaa kohdemaiden ajankohtaisista asioista sekä hoitaa viranomaisyhteistyön ja mahdolliset kohdemaan viranomaisten vierailut.

Toimi näin

Lisätietoa vientivalvontajärjestelmistä löydät Ruokaviraston internetsivuilta www.ruokavirasto.fi/vienti/kiina; www.ruokavirasto.fi/vienti/euraasia ja www.ruokavirasto.fi/vienti/usa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on suunnattu eläinperäisiä elintarvikkeita valmistaville yrityksille, jotka haluavat viedä tuotteitaan Kiinaan, Euraasian talousliiton maihin tai Yhdysvaltoihin.

Palvelu on maksullinen.

Vientivalvonnan tarkastuksista laskutetaan maa- ja metsätalousministeriön asetuksen 161/2021 mukaan. Lisätietoa vientivalvontajärjestelmän maksullisuudesta löydät Ruokaviraston internetsivuilta www.ruokavirasto.fi/vienti/kiina; www.ruokavirasto.fi/vienti/euraasia ja www.ruokavirasto.fi/vienti/usa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRuokavirasto
Palvelusta vastaaRuokavirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 30.3.2021