suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Veteraanikuntoutus

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Veteraanina olet oikeutettu veteraanikuntoutukseen. Kuntoutusmuotoja ovat kuntoutusarvio, ryhmäkuntoutus, yksilökuntoutus, päivä- ja laitoskuntoutus.

Toimi näin

Voit hakea veteraanikuntoutusta ympäri vuoden.

Hae kuntoutusta soittamalla oman alueen veteraaniyhdyshenkilölle tai kuntoutussuunnittelijalle. Voit täyttää myös Rintamaveteraanien kuntoutushakemuslomakkeen ja toimittaa sen yhdyshenkilölle tai kuntoutuspalvelupisteeseen.

Saat kuntoutuspäätöksen kotiisi. Päätös on voimassa vuoden.

Kenelle ja millä ehdoin

Saat veteraanikuntoutusta, jos sinulla on rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus sekä lääkärin tai muun hoitohenkilökunnan toteama kuntoutuksen tarve. Mikäli terveydentilasi seuranta on ajan tasalla, et välttämättä tarvitse uutta suositusta kuntoutusta varten.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.

Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.

Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 28.1.2021