suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Veteraanien kuntoutus

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Heinolan kaupunki koordinoi Valtiokonttorin vuosittain sotiemme veteraaneille myöntämän kuntoutukseen tarkoitetun määrärahan käyttöä. Kuntoutusmääräraha on tarkoitettu veteraaneille, joille on myönnetty rintamasotilastunnus, rintamapalvelustunnus tai rintamatunnus. Veteraaneille voidaan järjestää kuntoutus laitoskuntoutuksena, avokuntoutuksena (fysioterapia), kotikuntoutuksena sekä jalkahoitona.

Toimi näin

Ota yhteyttä Heinolan kaupungin veteraaniasioiden hoitajaan kaikissa kuntoutukseen liittyvissä asioissa. Puh. +358447978533 Puhelinaika ma, ti, ke ja to klo 9-10.

 

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu veteraaneille, joille on myönnetty rintamasotilastunnus, rintamapalvelustunnus tai rintamatunnus.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.

Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.

Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta

Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta

Perustiedot

Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 10.12.2019