suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Ruokaviraston hyväksyntä vesiviljelyeläinten pitopaikoille

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Vesiviljelyeläinten pitopaikasta tulee ennen toiminnan aloittamista tehdä joko ilmoitus vesiviljelyrekisteriin ELY-keskukseen tai hakea pitopaikalle Ruokaviraston hyväksyntä. Ahvenanmaalla sijaitsevien pitopaikkojen osalta sekä ilmoitus rekisteriin, että hyväksyntähakemus lähetetään maakunnan hallitukselle. Toiminnassa tapahtuneet muutokset on ilmoitettava ao. viranomaiselle.

Ruokaviraston hyväk ...

Toimi näin

Ohjeet hyväksynnän hakemiseksi löytyvät Ruokaviraston internetsivuilta.

Hakemuksessa on ilmoitettava toimijan ja pitopaikan/pitopaikkojen tiedot. Hakemukseen on liitettävä toimintaa koskeva bioturvaamissuunnitelma.

Kenelle ja millä ehdoin

Toimivaltainen viranomainen voi myöntää hyväksynnän jos

  1. pitopaikoissa noudatetaan lainsäädännön vaatimuksia koskien soveltuvin osin karanteenia, eristystä ja muita bioturvaamistoimenpiteitä, seurantavaatimuksia ja tietojen kirjaamista ja säilyttämistä
  2. pitopaikoissa on tilat ja välineet, jotka ovat riittävät tautien kulkeutumis- ja leviämisriskin pienentämiseksi hyväksyttävälle tasolle, kun otetaan huomioon kyseisen pitopaikan tyyppi ja joiden kapasiteetti on riittävä, kun huomioon otetaan kyseisten vesieläinten lajit, luokat ja määrä (lukumäärä, volyymi tai paino)
  3. pitopaikat eivät aiheuta kohtuutonta taudinleviämisriskiä, kun otetaan huomioon käytössä olevat riskinvähentämistoimenpiteet
  4. pitopaikoilla on käytössä järjestelmä, jonka avulla asianomainen toimija voi osoittaa toimivaltaiselle viranomaiselle, että 1, 2 ja 3 kohdan vaatimukset täyttyvät.

Määräaika

Hyväksynnän tulee olla voimassa ennen toiminnan aloittamista.

Käsittelyaika

Noin kuukausi

Voimassaoloaika

Myönnetty hyväksyntä on voimassa toistaiseksi

Tausta ja lainsäädäntö

Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) 2016/429 tarttuvista eläintaudeista sekä tiettyjen eläinterveyttä koskevien säädösten muuttamisesta ja kumoamisesta (eläinterveyssäännöstö)

Palvelun toteuttaa

Ruokavirasto

Muut vastuuorganisaatiot

Ahvenanmaan maakunnan hallitus

Palvelusta vastaa

Ruokavirasto
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 7.7.2023