suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Vesiosuuskunta-avustukset

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Rautavaaran kunta
Alue: Rautavaara
Palvelun kieli: suomi

Vesiosuuskunta on alueen asukkaiden perustama, omistama ja hallinnoima vesihuoltolaitos, joka huolehtii yhdyskunnan vesihuollosta kunnan hyväksymällä toiminta-alueella. Harvaan asutuissa kunnissa tai keskustojen ulkopuolella vesiosuuskunnat täydentävät kunnan vesilaitoksen toimintaa. Lisäksi niihin voi hakea valtion tai Euroopan unionin investointitukea.

Kunnalta voi saada tietoa kunnan alueella toimivista vesiosuuskunnista. Vesiosuuskunnan normaalia toimintaa ei ylläpidetä kunnan varoin.


Toimi näin

Kunnalta voi saada tietoa kunnan alueella toimivista vesiosuuskunnista.


Tausta ja lainsäädäntö

Vesiosuuskunta on alueen asukkaiden perustama, omistama ja hallinnoima vesihuoltolaitos, joka huolehtii yhdyskunnan vesihuollosta kunnan hyväksymällä toiminta-alueella. Harvaan asutuissa kunnissa tai keskustojen ulkopuolella vesiosuuskunnat täydentävät kunnan vesilaitoksen toimintaa.

Vesiosuuskunnat voivat toimintansa alkuvaiheessa hakea tukea kunnalta. Lisäksi ne voivat hakea valtion tai Euroopan unionin investointitukea.

Kunta voi toimia osuuskunnan lainan takaajana, kustantaa suunnittelua ja toimia neuvojana. Vesiosuuskunnan normaalia toimintaa ei ylläpidetä kunnan varoin.


Palvelun toteuttaa: 
Rautavaaran kunta