suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Vesiosuuskunta-avustukset

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaan kunnan tekninen lautakunta myöntää vesiosuuskunta- ja vesistöjen kunnostusavustukset jätettyjen anomusten pohjalta. Vuosittain kunta on varannut avustuksiin 20.000-70.000 euroa.

Molempien avustusten määrä on Laukaassa 20 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista ja sitä maksetaan enintään talousarvioon varatun määrärahan puitteissa.

Toimi näin

Voit saada tietoa kunnan alueella toimivista vesiosuuskunnista kunnalta.

Kunnalta voi saada tietoa kunnan alueella toimivista vesiosuuskunnista.

Vesiosuuskunta hakee vesiosuuskunta-avustusta Laukaan kunnan tekniseltä lautakunnalta. Avustushakemus voi olla vapaamuotoinen, mutta siinä tulee ilmetä hankkeen kustannusarvio. Avustuksella ei ole erillistä hakuaikaa. Kunnan avustus edellyttää hankkeelle myönnettyä Ely-keskuksen avustusta.

Vesistön kunnostusavustusta haetaan tekniseltä lautakunnalta esim. vesistöjen kunnostushankkeiden avustamiseen. Avustushakemus voi olla vapaamuotoinen. Kunnan avustus edellyttää hankkeelle myönnettyä Ely-keskuksen avustusta.

Ely-keskuksen avustuksen saamiseksi hakijan tulee yleensä olla esimerkiksi rekisteröitynyt yhdistys, vesialueen osakaskunta, kalastusalue, vesilain mukainen yhteisö tai kunta. Yksityiskohtaiset avustusperusteet on kuvattu valtioneuvoston asetuksessa vesistön ja vesiympäristön käyttöä ja tilaa parantavien hankkeiden avustamisesta (714/2015).

Lisätietoja vesiosuuskunta-avustuksista ja avustuksista vesistöjen kunnostukseen antaa tekninen johtaja.

Kenelle ja millä ehdoin

Kunnan avustus edellyttää hankkeelle myönnettyä ELY-keskuksen avustusta.

Tausta ja lainsäädäntö

Vesiosuuskunta on alueen asukkaiden perustama, omistama ja hallinnoima vesihuoltolaitos, joka huolehtii yhdyskunnan vesihuollosta kunnan hyväksymällä toiminta-alueella. Harvaan asutuissa kunnissa tai keskustojen ulkopuolella vesiosuuskunnat täydentävät kunnan vesilaitoksen toimintaa.

Vesiosuuskunnat voivat toimintansa alkuvaiheessa hakea tukea kunnalta. Lisäksi ne voivat hakea valtion tai Euroopan unionin investointitukea.

Kunta voi toimia osuuskunnan lainan takaajana, kustantaa suunnittelua ja toimia neuvojana. Kunta ei rahoita vesiosuuskunnan normaalin toiminnan ylläpitoa.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 13.3.2024