suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Vesikulkuneuvon tiedot

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu
Alue valtakunnallinen
Palvelun kielet suomi, ruotsi

Palveluissamme voit tarkastella omistamiesi tai hallitsemiesi vesikulkuneuvojen tietoja, täydentää tai muuttaa niitä, tilata rekisteröintitodistuksen tai tehdä vesikulkuneuvolle omistajanvaihdoksen. Kaikki vähintään 5,5 metriä pitkät tai moottoriteholtaan vähintään 15 kilowattia olevat purje- tai moottoriveneet tulee merkitä vesikulkuneuvorekisteriin. Vesikulkuneuvon omistajan on ilmoitettava mahdollisista rekisteritietojen muutoksista - kuten teknisten tietojen muutoksista tai omistajanvaihdoksesta - 30 päivän sisällä Trafille.

Vesikulkuneuvorekisteriä pidetään vesiliikenteen turvallisuuden parantamiseksi ja vesikulkuneuvojen käyttämisestä aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi. Rekisteristä on hyötyä valvonta- ja pelastustoiminnalle, ja sitä käytetään myös vesialueiden käytön suunnitteluun.


Toimi näin

Voit tarkastella vesikulkuneuvon tietoja sähköisessä Oma asiointi -palvelussa. Vaihtoehtoisesti voit käyttää asiointiin tulostettavaa lomaketta tai vierailla henkilökohtaisesta sopimusrekisteröijämme luona.


Kenelle ja millä ehdoin

Sinun on oltava vesikulkuneuvon omistaja tai haltija. Oma asiointi -palveluun on tunnistauduttava. Vesikulkuneuvon on oltava merkitty Trafin vesikulkuneuvorekisteriin.

Palvelu on maksuton.

Osa palveluista on maksullisia.


Palvelun toteuttaa: 
Liikenne- ja viestintävirasto Traficom