suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Vesihuoltojohtojen sijoituslupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Tarvitset aina tienpitoviranomaisen luvan vesihuoltojohtojen (puhdas vesi, viemäri, hulevesi) sijoittamiseen sekä niiden huoltotöihin maantien tiealueella. Lupa on tilanteesta riippuen joko sijoituslupa tai työlupa.

Lupa-apuri auttaa oikean hakemustyypin valinnassa.

Mikäli hakemus sisältää hule- ja ylivuotovesien johtamista maantien sivuojaan tai ELY-keskuksen hulevesijärjestelmään, tulee hake ...

Toimi näin

Käytä asiointiin ensisijaisesti sähköistä asiointipalvelua.

Kirjautuminen palveluun vaatii vahvan tunnistautumisen. Tarvitset joko pankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai varmennekortin

Sähköisessä asiointipalvelussa voit hakea sijoituslupaa vesihuoltojohtojen sijoittamiselle maanteiden tiealueille sekä työlupaa tiealueella työskentelyyn.

Jos täydennät hakemustasi myöhemmin, lähetä täydennyksesi sähköpostilla osoitteeseen vesihuoltojohdot@ely-keskus.fi. Kirjoita sähköpostiviestin aihekenttään asiointitunnus, diaarinumero (PIRELY/xx/20xx) tai hakijan nimi, työkohteen kunta ja tienumero.

Jos et voi asioida sähköisessä asiointipalvelussa, voit käyttää tulostettavia lomakkeita. Toimita hakemuslomake liitteineen sijaintikunnasta riippumatta Pirkanmaan ELY-keskuksen kirjaamoon (PL 297, 33101 Tampere). HUOM! Tätä hakutapaa käytettäessä peritään varsinaisen lupamaksun lisäksi erillinen käsittelymaksu.


Määräaika

Työtä ei saa aloittaa ennen myönteisen päätöksen saamista. Tarkemmat ehdot määritellään lupapäätöksessä.

Käsittelyaika

Tarkista keskimääräinen käsittelyaika ELY-keskuksen verkkosivuilta. Puutteellisesti täytetty hakemus, puuttuvat liitteet tai esiselvitykset hidastavat hakemuksen käsittelyä.

Voimassaoloaika

Lupapäätöksen voimassaoloaika on lupakohtainen ja se ilmoitetaan lupapäätöksessä.

Palvelun toteuttaa

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Palvelusta vastaa

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 26.1.2023