suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kruunupyyn kunta

Vesihuolto

  • Palvelu
  • Kruunupyy
  • Julkinen palvelu

https://www.kronoby.fi/asuminen-ja-ymparisto/rakenna-ja-asu/vesihuolto/

Kronoby Vatten och Avlopp Ab

Käyttöpäällikkö Mikael Viklöv

050 3845 475

Huoltomies

050 3029 238

050 0561 113

Päivystäjä

040 7142 165

Kanslisti

040 7142 164

Kanslia avoinna

maa - tors klo 8.00 - 16.00

Säbråntie 2

Oy Terjärv Vatten och Avlopp Ab

TJ Clas-Eirik Slotte

06 8326 31

Laskutus

Gun Gistö

06 8326 311

Huoltomies

Joh ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntien tai kuntayhtymien vesihuollolla on velvollisuus turvata asukkaille moitteeton talousvesi sekä asianmukainen jätevesien viemäröinti ja käsittely.

Taajamissa sijaitsevien kiinteistöjen tulee pääsääntöisesti kuulua kunnan tai kuntayhtymän vesijohtoverkoston ja viemäröinnin piiriin. Kiinteistön omistajan tulee tehdä kiinteistön liittämisestä vesihuoltoon ja palvelun käytöstä sopimus vesihuoltolaitoksen kanssa. Kun kiinteistön omistaja vaihtuu, sopimus yleensä siirtyy uudelle omistajalle. Kiinteistön omistaja maksaa vesi- ja viemäriverkostoon liittymisen, tekniset liitostyöt, veden käytön ja jätevesimaksun.

Taajaman ulkopuolella kiinteistön omistajilla ei aina ole velvollisuutta liittyä vesihuollon palvelujen käyttäjäksi, jos kiinteistön vedensaanti ja viemäröinti hoituvat asianmukaisesti muulla tavalla. Haja-asutusalueilla vesihuoltopalveluja ei välttämättä ole saatavissa. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi myöntää liittymisvelvollisuudesta vapautuksen hakemuksen perusteella.

Kun mahdollisimman suuri osa kiinteistöistä kuuluu vesijohtoverkoston ja viemäröinnin piiriin, vesihuolto pystyy toimimaan tehokkaasti, taloudellisesti ja turvallisesti. Jätevesien käsittely on huolenpitoa ympäristöstä. Kunta tai kuntayhtymä tekee yhteistyötä yksityisten vesiosuuskuntien sekä vettä toimittavien ja jätevesiä käsittelevien toimijoiden kanssa.

Palvelun toteuttaa

Kruunupyyn kunta

Palvelusta vastaa

Kruunupyyn kunta
Tekstistä vastaa: Kruunupyyn kunta
Päivitetty: 10.2.2022