suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Konneveden kunta

Vesihuolto

  • Palvelu
  • Konnevesi
  • Julkinen palvelu

Vesihuollon tavoitteena on taata kuntalaisille hyvälaatuinen talousvesi sekä asianmukainen viemäröinti ja jäteveden käsittely. Vesihuolto vastaa myös vesijohtoon ja jäteviemäriin liittymisestä.

Konnevedellä vesihuollosta vastaa Konneveden kunnan vesihuoltolaitoksen lisäksi vesiosuuskuntia. Laskutuksesta ja sopimuksista vastaa kunnan tekninen toimi.

Konneveden kunnan vesihuoltolaitos saa vetensä ...

Toimi näin

Uusissa vesiliittymissä Sinua palvelee tekninen johtaja Markus Tiihanoff, yhteystiedot alla. Haja-asutusalueilla toimii lisäksi itsenäisiä vesiosuuskuntia.

Asiakkaan on mahdollista saada ajantasainen tieto vesikatkoksista ja oletetusta korjausajasta tekstiviestillä kännykkään.

Vesilaskutuksesta vastaa toimistosihteeri Marja Hytönen, jolle myös vesimittareiden lukemat toimitetaan, yhteystiedot alla.

Vesilaitoksen vastuuhenkilö on työnjohtaja Kari Kuukkanen ja viemärilaitoksen laitosmies Antti Kallio, yhteystiedot alla.

Markus Tiihanoff puh. 0400 919 341

Marja Hytönen puh. 0400 143 821

Kari Kuukkanen puh. 040 521 7282

Antti Kallio puh. 040 511 7238

Tausta ja lainsäädäntö

Kuntien tai kuntayhtymien vesihuollolla on velvollisuus turvata asukkaille moitteeton talousvesi sekä asianmukainen jätevesien viemäröinti ja käsittely.

Taajamissa sijaitsevien kiinteistöjen tulee pääsääntöisesti kuulua kunnan tai kuntayhtymän vesijohtoverkoston ja viemäröinnin piiriin. Kiinteistön omistajan tulee tehdä kiinteistön liittämisestä vesihuoltoon ja palvelun käytöstä sopimus vesihuoltolaitoksen kanssa. Kun kiinteistön omistaja vaihtuu, sopimus yleensä siirtyy uudelle omistajalle. Kiinteistön omistaja maksaa vesi- ja viemäriverkostoon liittymisen, tekniset liitostyöt, veden käytön ja jätevesimaksun.

Taajaman ulkopuolella kiinteistön omistajilla ei aina ole velvollisuutta liittyä vesihuollon palvelujen käyttäjäksi, jos kiinteistön vedensaanti ja viemäröinti hoituvat asianmukaisesti muulla tavalla. Haja-asutusalueilla vesihuoltopalveluja ei välttämättä ole saatavissa. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi myöntää liittymisvelvollisuudesta vapautuksen hakemuksen perusteella.

Kun mahdollisimman suuri osa kiinteistöistä kuuluu vesijohtoverkoston ja viemäröinnin piiriin, vesihuolto pystyy toimimaan tehokkaasti, taloudellisesti ja turvallisesti. Jätevesien käsittely on huolenpitoa ympäristöstä. Kunta tai kuntayhtymä tekee yhteistyötä yksityisten vesiosuuskuntien sekä vettä toimittavien ja jätevesiä käsittelevien toimijoiden kanssa.

Palvelun toteuttaa

Konneveden kunta

Palvelusta vastaa

Konneveden kunta
Tekstistä vastaa: Konneveden kunta
Päivitetty: 19.3.2020