suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulaisten kaupunki

Vesihuolto haja-asutusalueella

  • Palvelu
  • Oulainen
  • Julkinen palvelu

Jos haluat liittää kiinteistösi vesijohtoon, ota yhteyttä Oulaisten Vesiosuuskuntaan. Viemäriliittymät hoitaa Oulaisten kaupungin viemärilaitos, joka huolehtii toiminta-alueellaan asianmukaisesta viemäröinnistä ja jätevesien käsittelystä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Haja-asutusalueella kiinteistöjen vesihuolto ja jätevesien käsittely perustuvat pääosin kiinteistökohtaisiin ratkaisuihin. Ellei yleiseen vesijohtoverkkoon liittyminen ole mahdollista, lähellä toisiaan sijaitsevat kiinteistöt voivat perustaa yhteisen vesiosuuskunnan. Osuuskunnan jäsenet jakavat vastuut ja kustannukset keskenään.

Mikäli kiinteistössä käytetään kaivovettä, veden laatu ja turvallisuus voidaan varmistaa laboratoriotutkimuksessa. Kunnan ympäristöviranomaiset antavat asiassa neuvontaa.

Jätevesien käsittelyssä on noudatettava vesihuoltolain ja ympäristölain määräyksiä. Kiinteistöllä voi olla oma jätevesisäiliö, joka tyhjennetään säännöllisesti tai tarpeen mukaan. Kiinteistöllä voi myös olla oma jätevesien käsittelyjärjestelmä. Kunnan ympäristöviranomaisilta saa tietoa talous- ja jätevesien käsittelyn vaihtoehdoista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulaisten kaupunki
Palvelusta vastaaOulaisten kaupunki
Alue Oulainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulaisten kaupunki
Päivitetty: 28.1.2020