suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Verkkoasiointi

Kiinteistövaihdannan palvelu

Vastuuorganisaatio: Maanmittauslaitos

Kiinteistövaihdannan palvelu on Maanmittauslaitoksen hallinnoima verkkopalvelu jossa kiinteistön luovutuksen voi tehdä sähköisesti. Luovutus on yhtä pätevä kuin kirjallisesti perinteisellä tavalla tehty luovutus mutta helpompi ja joustavampi. Luovutuskirja laaditaan sähköisenä. Sähköisessä kiinteistöluovutuksessa ei käytetä kaupanvahvistajaa eikä osapuolten tarvitse olla samanaikaisesti paikalla. Osapuolet tunnistautuvat vahvasti palveluun ja allekirjoittavat luovutuskirjan sähköisesti.

Myyjä luonnostelee järjestelmän avustamana luovutuskirjan ja allekirjoittaa sen ennen ostajaa. Myyjät ja ostajat voivat myös valtuuttaa jonkun toisen toimimaan puolestaan. Lainhuuto tulee vireille automaattisesti eikä sitä tarvitse erikseen hakea. Kiinteistövälittäjillä on mahdollisuus siirtää kiinteistön luovutuskirja palveluun oman järjestelmänsä kautta, jolloin myyjien ja ostajien tulee vain käydä allekirjoittamassa se ns. allekirjoitusnäkymässä.

Palvelussa voi myös tehdä maanvuokraoikeuksien luovutusta koskevia sopimuksia sekä hoitaa kiinnitysasioita (eli hakea kiinnityksiä ja sähköisen panttikirjan siirtoa). Kiinnityshakemuksen voi tehdä kiinteistön omistaja. Ostaja voi tehdä kiinnityshakemuksen heti kun luovutuskirja on allekirjoitettu eli kun lainhuuto on vireillä.


Verkkoasiointi

https://www.maanmittauslaitos.fi/asioi-verkossa/kiinteistovaihdannan-palveluVerkkoasiointi vaatii tunnistautumisen.
Verkkoasiointi vaatii 2 allekirjoitusta.

Aukioloajat

maanantai - sunnuntai 0.15 - 23.15


Käytön tuki

Verkkoasioinnin käytön tuki:

Maanmittauslaitoksen asiakaspalvelu
+358 295301110 
(pvm/mpm)
tai asiakaspalvelu@maanmittauslaitos.fi


Liitteet ja lisätietolinkit

Missä asioissa tämä kanava palvelee?

Katso kaikki palvelut, joissa tämä verkkoasiointi on käytössä.