suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Vastasyntyneiden tehohoidon palvelut

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatiot: KYS, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri
Alue: Äänekoski, Enonkoski, Hankasalmi, Heinävesi, Hirvensalmi, Iisalmi, Ilomantsi, Joensuu, Joroinen, Joutsa, Juuka, Juva, Jyväskylä, Kaavi, Kangasniemi, Kannonkoski, Karstula, Keitele, Keuruu, Kinnula, Kitee, Kiuruvesi, Kivijärvi, Konnevesi, Kontiolahti, Kuopio, Kyyjärvi, Lapinlahti, Laukaa, Leppävirta, Lieksa, Liperi, Luhanka, Mäntyharju, Mikkeli, Multia, Muurame, Nurmes, Outokumpu, Pertunmaa, Petäjävesi, Pieksämäki, Pielavesi, Pihtipudas, Polvijärvi, Puumala, Rääkkylä, Rantasalmi, Rautalampi, Rautavaara, Saarijärvi, Savonlinna, Siilinjärvi, Sonkajärvi, Sulkava, Suonenjoki, Tervo, Tohmajärvi, Toivakka, Tuusniemi, Uurainen, Valtimo, Varkaus, Vesanto, Vieremä, Viitasaari
Palvelun kieli: suomi

KYSin vastasyntyneiden teho-osastolla hoidetaan vastasyntyneitä ja alle 1-vuotiaita tehohoitoa tai erityistarkkailua tarvitsevia lapsia. Suurin osa osastolla hoidettavista lapsista on ennenaikaisesti syntyneitä.

Tehohoitoon kuuluu tarkkailua ja elintoimintojen tukemista laitteiden ja lääkehoidon avulla. Potilaat tulevat osastolle synnytyssalista, synnytysosastoilta sekä sairaanhoitopiirin muista sairaaloista ja päivystysvastaanotoilta.

Parasta mahdollista hoitoa

Jokaisella lapsella on omat hoitajat ja oma lääkäri. Moniammatillinen tiimi takaa potilaalle parhaan mahdollisen hoidon. Lastenkirurgi, lastenneurologi, lastenröntgenlääkäri ja fysioterapeutti sekä sosiaalityöntekijä käyvät osastolla säännöllisesti.

Vanhemmat voivat osallistua lapsensa hoitoon alusta alkaen. Heidän läsnäolollaan on erittäin suuri merkitys lapsen toipumiseen. Vanhempien toivotaan viettävän osastolla mahdollisimman paljon aikaa, ja heille on varattu myös omat lepotilat. Myös sisarukset ja isovanhemmat ovat tervetulleita osastolle sopimuksen mukaan. Vastasyntyneiden teho-osaston uudet tilat valmistuivat toukokuussa 2015. Nyt jokaiselle vauvalle ja perheelle on oma huone, jossa vanhemmat voivat hoitaa lastaan ympäri vuorokauden.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Hoitopäivämaksu. Ajantasainen hinnasto osoitteessa https://www.psshp.fi/potilaat-ja-vierailijat/potilasmaksut.


Palvelun toteuttaa: 
KYS