suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Varmennekorttien rekisteröintipiste, Valkeakosken terveysasema

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Valkeakosken kaupunki
Alue: Valkeakoski
Palvelun kieli: suomi

Terveydenhuollon varmennekorttia käytetään ammattihenkilön tunnistautuessa sähköiseen potilas- tai apteekkitietojärjestelmään. Jokaisella terveydenhuollon ammattilaisella on henkilökohtainen kortti.

Omien oikeuksiensa mukaisesti ammattihenkilö pääsee käyttämään potilastietoja taikka kirjoittamaan reseptejä tai apteekissa toimittamaan sähköisiä lääkemääräyksiä. Varmennekortit myöntää Väestörekisterikeskus. Kortin avulla saadaan aikaan vahva sähköinen tunnistautuminen ja allekirjoittaminen.


Toimi näin

Varmennekortin tarvitseva ammattilaisen tulee varata etukäteen 15 minutin aika sosiaali- ja terveystoimen rekisteröintipisteestä Terveysasema (Särpimäenkatu 27)

  • toimistosihteeri Kirsi Lahtinen p. 040 335 7204 (toimipiste on TAYS Valkeakosken tiloissa 23.1.2019 lukien)
  • asiantuntijahoitaja Susanna Pulkkinen p. 040 335 7243 (toimipiste on terveysaseman hallinto-osassa)
  • toimistovirkailija Kirsi Hellsten p. 040 335 7670 (toimipiste on hoiva-ja kuntoutusyksikössä).

Korttia hakiessa on rekisteröintipisteeseen otettava mukaan voimassa oleva kuvallinen henkilöllisyystodistus tai passi.

***Huomaa, että (1.1.2019 alkaen) ajokorttia ei hyväksytä henkilöllisyyden todistamiseen.


Kenelle ja millä ehdoin

  • Valviran ylläpitämän Terhikki-rekisteriin kuuluvat terveydenhuollon ammattihenkilöt käyttävät terveydenhuollon ammattikorttia (esimerkiksi lääkäri, sairaanhoitaja, farmaseutti, perushoitaja, lähihoitaja tai lääketieteen opiskelija, joka on suorittanut vähintään neljän vuoden lääketieteelliset opinnot).
  • Terveydenhuolto-organisaation muu henkilöstö, jolla ei ole terveydenhuollon ammattioikeuksia, käyttää organisaatiokohtaista henkilöstökorttia (esimerkiksi toimistovirkailijat ja tukihenkilöt).
  • Terveydenhuollon ulkopuoliset sidosryhmät käyttävät organisaatiokohtaista toimijakorttia (esimerkiksi tietojärjestelmätoimittajat).
  • Rekisteröintipiste voi myös antaa tilapäisen terveydenhuollon ammattikortin, jos asianomainen ammattihenkilö sellaista tarvitsee.

Palvelu on maksullinen.

Toimintayksiköiden ammattilaisten varmennekorttien tilaaminen on 1.9.2016 alkaen Valkeakosken kaupungin oman sosiaali- ja terveystoimen ulkopuolisille maksullinen palvelu. Kortin tilaaminen maksaa 58,00 euroa (46,77 euroa + ALV 24 %) ja varakortti tai uuden PUK-koodin tilaaminen 40 euroa (32,26 euroa + ALV 24 %). Taksoitus perustuu Valkeakosken sosiaali- ja terveyslautakunnan päätökseen, maksuluokka 1 (=maksu kattaa palvelusta aiheutuneet kustannukset).


Palvelun toteuttaa: 
Valkeakosken kaupunki