suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapuan kaupunki

Varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Lapua
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatus on hoidon, kasvatuksen ja opetuksen kokonaisuus joka tukee lapsiperheitä heidän kasvatustehtävässään sekä suunnitelmallisesti edistää lasten tasapainoista kasvua, kehitystä ja oppimista. Toiminnan lähtökohtana on kiinteä kasvatusyhteistyö vanhempien kanssa.

Lapuan varhaiskasvatuksessa toimitaan kuudessa päiväkodissa, seitsemässä ryhmäperhepäiväkodissa. Omassa kodissa toimivia perhepäivähoitajie on 35.

Päiväkodeissa lapset toimivat pienryhmissä, ryhmäkoko vaihtelee lasten iän mukaan. Päiväkotien aukioloaika on pääsääntöisesti klo 6.30-17.00 ja vanhempien työstä tai opiskelusta johtuvan tarpeen mukaan erikseen sovittaessa klo 6.00-18.00. Vuorohoito on keskitetty päiväkoti Kissankelloon. Päiväkodeissa esimiehinä toimivat vastaavat päiväkodin opettajat.

Perhepäivähoitoa toteuttaa perhepäivähoitajan kodissa ja ryhmäperhepäiväkodissa. Hoitajan kotona toteutettavaan perhepäivähoitoryhmään voi kuulua enintään neljä kokopäiväistä ja yksi osa-päiväinen, esiopetusikäinen lapsi mukaan luettuna hoitajan omat alle kouluikäiset lapset. Perhepäivähoitotoiminnasta vastaavat aluejohtajat aluejaon mukaisesti.

Toimi näin

Varhaiskasvatusta voi hakea ympäri vuoden, kuitenkin viimeistään neljä kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Jos varhaiskasvatusta tarvitaan vanhemman äkillisen työllistymisen tai opintojen vuoksi eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, tulee paikka hakea viimeistään kahta viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan.

Hakulomakkeita saa päivähoidon aluejohtajilta os. Valtuustontie 1, päiväkodeista sekä Lapuan kaupungin kotisivuilta. Hakemus toimitetaan aluejohtajille tai päiväkodin johtajalle.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Maksullisuus perustuu varhaiskasvatuksen asiakasmaksulakiin.

Perustiedot

Palvelusta vastaaLapuan kaupunki
Palvelun toteuttaaLapuan kaupunki
Alue Lapua
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lapuan kaupunki
Päivitetty: 6.5.2019