suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Helsingin kaupunki

Varhaiskasvatus illalla, yöllä ja viikonloppuna

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Vanhempien säännöllisen vuorotyön tai opiskelun ajaksi lapselle järjestetään varhaiskasvatusta illalla, yöllä ja viikonloppuina.

Vanhempien säännöllisen vuorotyön tai opiskelun ajaksi voidaan lapselle järjestää varhaiskasvatusta klo 17.30 jälkeen, yöllä ja viikonloppuna. Säännölliseksi tarve katsotaan, jos edellä mainittuina aikoina tarvitaan varhaiskasvatusta keskimäärin viitenä päivänä kuukaudessa kolmen kuukauden jaksolla.

Jos tarve on vähäistä, lapsen varhaiskasvatus järjestetään tavallisessa päiväkodissa tai perhepäivähoidossa ja vuorohoito tarvittaessa varahoitona vuoropäiväkodissa. Varahoidon tarpeesta ja käytöstä sovitaan erikseen lapsen oman varhaiskasvatuspaikan ja vuorohoitoyksikön johtajan kanssa.

Lasten varhaiskasvatuksen tarve perustuu vanhempien työvuoroihin tai opiskeluaikoihin. Kun varhaiskasvatuksen tarve iltaisin ja viikonloppuna päättyy, vähenee tai sitä käytetään ilmoitettua vähemmän, lapselle järjestetään varhaiskasvatuspaikka 6.15-17.30 toimivasta ryhmästä, päiväkodista tai perhepäivähoidosta. Tarvittaessa lapselle järjestetään edelleen varahoitona varhaiskasvatusta illalla, yöllä ja viikonloppuna auki olevassa yksikössä.

Kesällä ja juhlapyhien aikana päiväkodit ovat avoinna erillisen ilmoituksen mukaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaHelsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Helsingin kaupunki
Päivitetty: 30.11.2021