suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Hyrynsalmi
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatuksen ideana toimii suunnitelmallisuus ja tavoitteellisuus niin kasvatuksessa, hoidossa kuin opetuksessa. Tavoitteeksi Hyrynsalmen varhaiskasvatukselle on asetettu lasten hoidon turvallisuus, huolenpito ja lapsen ikäkauteen sopiva opetus. Lasten kokonaisvaltainen ja tasapainoinen kasvu sekä kehitys edellyttävät, että varhaiskasvatus tukee vanhempia lasten kasvattamisessa.

Perheiden eri elämänvaiheissa tapahtuvat muutokset ja tapahtumat on pyritty ottamaan huomioon varhaiskasvatuksessa. Tämän pohjalta palveluun on rakennettu joustavat vaihtoehdot, jotka sopivat kunkin perheen ja elämäntilanteen yksilöllisiin ja muuttuviin tarpeisiin. Onnistunut varhaiskasvatus perustuu lapsen, perheen ja päiväkodin työntekijöiden keskusteluun ja yhteissuunnitteluun.

Varhaiskasvatuksen suunnitelmallisuuden pohjana on jokaiselle lapselle tehty varhaiskasvatuksen suunnitelma. Suunnitelmassa otetaan huomioon kunkin lapsen omat yksilölliset tarpeet, kyvyt ja omat mielenkiinnon kohteet, jotka pyritään huomioimaan päivän leikkien ja ryhmätyöskentelyn ohessa.

Toimi näin

Voitte tutustua Hyrynsalmen tuottamiin varhaiskasvatuksen palveluihin ja valita niistä perheellenne parhaiten sopivat vaihtoehdot.

Kenelle ja millä ehdoin

Varhaiskasvatukseen on oikeus osallistua kaikilla alle kouluikäisillä lapsilla. Palveluiden määrän ja tarpeen määrittävät perheen elämäntilanteen muutokset ja tarpeet.

Osa palveluista on maksullisia.

Palvelumaksut riippuvat muun muassa perheen tulotasosta ja koosta.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyrynsalmen kunta
Palvelusta vastaaHyrynsalmen kunta
Alue Hyrynsalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 3.7.2020