suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille perhepäivähoidossa

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Pääasiassa Raahessa esiopetusikäiset lapset hoidetaan päiväkodeissa. Haja-asutusalueilla kouluilla esiopetuksessa käyvät lapset hoidetaan perhepäivähoidossa, mikäli alueella ei ole päiväkotia.

Toimi näin

Perhepäivähoitoon haetaan sähköisellä päivähoitohakemuksella, joka löytyy osoitteesta https://raahe.daisynet.fi/eDaisy

Päivähoitopaikkoja haetaan ns. jatkuvan haun periaatteella. Määräaika hakemuksen jättämiselle riippuu perusteesta, jolla päivähoitopaikkaa haetaan. Pääsääntöisesti hakemus tulee tehdä neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee päivähoitopaikan.

Mikäli päivähoidon alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa ja hoitopaikan tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä, opiskelusta tai koulutuksesta, hoitopaikkaa on haettava niin pian kuin tarpeen alkamisajankohta on tiedossa, kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista.

Päivähoidon ohjaaja tekee päätöksen hoitopaikasta.

Lisätietoja löytyy osoitteesta https://www.raahe.fi/kasvatus-ja-koulutus/varhaiskasvatus

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Perhepäivähoidossa olevat esikoululaiset siirtyvät saatettuina perhepäivähoitoon esiopetuksen jälkeen. Perhepäivähoitajilla on oikeus ottaa yksi esikoululainen iltapäivien ajaksi hoitoon sen lisäksi, että hän hoitaa enintään neljää lasta kokopäiväisesti.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Raahen kaupunki

Palvelusta vastaa

Raahen kaupunki
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 26.1.2024