suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vesilahden kunta

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille päiväkodissa

  • Palvelu
  • Vesilahti
  • Julkinen palvelu

Kouluvuoden lomien aikana esioppilaalla on oikeus hakea päiväkotihoitoa.

Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa esioppilaalle viimeistään neljä kuukautta ennen aamu- ja/tai iltapäivähoidon aloittamista.

Tee erillinen sähköinen hakemus varhaiskasvatukseen hakevasta lapsesta. Jos haet lapsellesi ainoastaan aamuhoitoa, valitse palveluntarvevalikosta aamuhoito. Jos taas lapsesi tarvitsee esiopetuksen lisäksi aamu- ja/tai iltapäivähoitoa, valitse palvelutarvevalikosta sopiva tuntimäärä.

Pelkässä aamuhoidossa on kiinteä kuukausimaksu. Mikäli lapsesi tarvitsee aamu- ja/tai iltapäivähoitoa, toimita tuloselvitykset varhaiskasvatuksen asiakasmaksun määrittämistä varten viimeistään ensimmäisen hoitokuukauden aikana. Mikäli et toimita tuloselvityksiä, peritään varhaiskasvatuksesta korkein maksu kunnes tulotiedot toimitetaan. Tulotiedot voi toimittaa sähköisesti varhaiskasvatuksen sähköisen asioinnin kautta. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksu laskutetaan jälkikäteen seuraavan kuukauden aikana.

Kenelle ja millä ehdoin

Esioppilaalla on oikeus saada esiopetuksen lisäksi aamu- ja/tai iltapäivähoitoa päiväkodeissa mikäli esioppilaan vanhemmat tai muut huoltajat työskentelevät kokoaikaisesti taikka opiskelevat, toimivat yrittäjinä tai ovat omassa työssään päätoimisesti.

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta varhaiskasvatus on maksullista.

Aamuhoidon kiinteä maksu on 40 e/kk.

Hoitoaikaperusteisen maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.

Päiväkotihoidosta peritään huoltajien tuloihin ja hoitoaikaan perustuva asiakasmaksu. 0-90 h/kk => 50 % kokoaikaisesta maksusta 91-120 h/kk => 70 % 121-140 h/kk => 80 % 141-155 h/kk => 85% 156-170 h/kk => 90 % 171 h/kk => 100% Maksimituloilla korkein 100 %:n maksu on 289 e/kk

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVesilahden kunta
Palvelusta vastaaVesilahden kunta
Alue Vesilahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vesilahden kunta
Päivitetty: 14.6.2021