suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhtään kunta

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille päiväkodissa

  • Palvelu
  • Pyhtää
  • Julkinen palvelu

Esiopetuksen tehtävänä on yhteistyössä kotien kanssa tukea Pyhtäällä asuvien lasten yksilöllistä ja yhteisöllistä kehitystä, oppimisen halua ja iloa sekä tervettä itsetuntoa. Esiopetus luo hyvän pohjan lapsen elinikäiselle oppimiselle.

Oikeus esiopetukseen on myös seitsemänvuotiailla, joiden koulunkäynnin aloittamista on siirretty vuodella sekä niillä viisivuotiailla, joille on tehty päätös piden ...

Toimi näin

Esikoulun aamu- ja iltapäivähoitoon haetaan sähköisellä päivähoidon hakukaavakkeella. Kaavake löytyy kunnan sähköisen asioinnin palveluista.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoidon tarve lasketaan siitä, kun lapsi tulee hoitoon aamulla ja lähtee hoidosta iltapäivällä.

Hoitopäivästä vähennetään esikouluaika 4 tuntia / päivä.

Hoitoa voi saada vain aamu- tai iltapäivästä.

Esikoululaisille järjestetään tarpeen mukaan päivähoitoa myös koulujen lomapäivinä (syysloma, joulu- ja talviloma). Ensimmäistä luokkaa edeltävänä kesänä on lapsella päivähoito-oikeus siihen asti kunnes koulu alkaa syksyllä.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Pyhtään kunta

Palvelusta vastaa

Pyhtään kunta
Tekstistä vastaa: Pyhtään kunta
Päivitetty: 24.2.2023