suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Muonion kunta

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille päiväkodissa

  • Palvelu
  • Muonio
  • Julkinen palvelu

Esikoululaiselle voi hakea varhaiskasvatuspaikkaa, mikäli lapsen molemmat huoltajat ovat töissä tai opiskelevat. Esikoululaisten varhaiskasvatus järjestetään koululla esikoulun tiloissa (Päiväkoti Tunturihelmen Eskarit-ryhmä) aamu- ja iltapäivähoitona klo 7.30-8.45 ja klo 12.45-17.15. Aikasempi tai myöhäisempi sekä viikonloppuhoidon tarve hoidetaan Päiväkoti Tunturihelmen Mansikka-ryhmässä. Tästä on sovittava erikseen hoitoa hakiessa. Esikoulun loma-aikoina järjestetään tarvittava hoito varhaiskasvatuksen muissa yksiköissä. Jokaiselle lapselle valmistellaan varhaiskasvatussuunnitelma.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta varhaiskasvatus on maksullista.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMuonion kunta
Palvelusta vastaaMuonion kunta
Alue Muonio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Muonion kunta
Päivitetty: 14.6.2021