suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuortaneen kunta

Varhaiskasvatus esiopetusikäisille päiväkodissa

  • Palvelu
  • Kuortane
  • Julkinen palvelu

Kuortaneella esiopetus on järjestetty opetustoimessa kuten muukin perusopetus. Esiopetuksen lisäksi esioppilailla on mahdollisuus olla päiväkotihoidossa aamut ja iltapäivät. Tällöin hoitoajat muotoutuvat vanhempien työoloaikojen ja työmatka-aikojen mukaisena. Esiopetus on keskitetty Alvarin kouluun.

Toimi näin

Esiopetusta täydentävään varhaiskasvatuspalveluun haetaan kuten muuhunkin varhaiskasvatuspalveluun täyttämällä sähköiset hakukaavakkeet ja tuloselvityskaavakkeet.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapsi ei voi olla esiopetusta täydentävässä varhaiskasvatuksessa, mikäli toinen vanhemmista on kotona. Muussa tapauksessa hoitoaika muotoutuu vanhempien työaikojen ja työmatka-aikojen mukaisesti.

Palvelu on maksullinen.

Esiopetus on maksutonta, mutta varhaiskasvatus on maksullista.

Esiopetuksen lisäksi tarjottavasta varhaiskasvatuspalvelusta peritään vanhempien tulojen ja perhekoon mukaan laskettu varhaiskasvatusmaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusta on aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Jos lapsi osallistuu esiopetukseen päiväkodissa, opetuksen jälkeinen iltapäivä on normaalia päiväkotitoimintaa. Alakoulussa järjestettävän esiopetuksen jälkeen lapset joko pääsevät kotiin tai siirtyvät saatettuina päiväkotiin tai esimerkiksi kerhoihin.

Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuortaneen kunta
Palvelusta vastaaKuortaneen kunta
Alue Kuortane
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuortaneen kunta
Päivitetty: 14.6.2021