suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen kaupunki

Varhaiskasvatuksen vuorohoito

  • Palvelu
  • Raahe
  • Julkinen palvelu

Ympärivuorokautista varhaiskasvatusta järjestetään Raahessa Lybeckerinpuiston päiväkodissa ja Vihannin päiväkodissa. Kummatin päiväkodissa ja Satulehdon päiväkodin Kesälän ryhmässä järjestetään varhaiskasvatusta jatketulla aukioloajalla arkisin.

Toimi näin

Varhaiskasvatukseen haetaan sähköisen asioinnin kautta.

Varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea ns. jatkuvan haun periaatteella. Määräaika hakemuksen jättämiselle riippuu perusteesta, jolla varhaiskasvatuspaikkaa haetaan. Pääsääntöisesti hakemus tulee tehdä neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta.

Mikäli varhaiskasvatuksen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa ja varhaiskasvatuksen tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä tai opiskelusta, varhaiskasvatusta on haettava mahdollisimman pian, kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen hoidon tarpeen alkamista.

Hakemuksessa tulee mainita vuorohoidon tarve.

Päiväkotien johtajat tekevät päätökset varhaiskasvatuspaikoista.

Kenelle ja millä ehdoin

Voitte hakea lapsellenne vuorohoitopaikkaa, jos käytte vuorotyössä tai opiskelette iltaisin.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen. Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada varhaiskasvatusta, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voi muuten järjestää.

Vuorohoito ja jatkettu aukiolo on tarkoitettu vain vanhempien työstä tai opiskelusta johtuvaan tarpeeseen ja ne järjestetään ennalta ilmoitettujen hoitoaikojen mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Lapsi voi saada vuorohoitopaikan silloin, kun hänen vanhempansa tai muu huoltajansa tekee vuorotyötä tai opiskelee iltaisin. Vuorohoidossa lapsi osallistuu varhaiskasvatukseen esimerkiksi iltaisin, öisin, viikonloppuisin tai arki- ja juhlapyhinä.

Varhaiskasvatuksen vuorohoito järjestetään päiväkodissa tai perhepäivähoidossa.

Palvelun toteuttaa

Raahen kaupunki

Palvelusta vastaa

Raahen kaupunki
Tekstistä vastaa: Raahen kaupunki
Päivitetty: 11.11.2022